Büyükelçi Meyer-Landrut: Türkiye-AB ilişkileri olması gereken noktada değil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Meyer-Landrut’un Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine dair mesajları şöyle:

4 YILDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

 “Şu aşamada AB-Türkiye ilişkilerinin olması gereken noktada olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede Avrupa’yı, Avrupalı ​​yaşam tarzını çok önemli gören pek çok insan gördüm. Her ne kadar bu doğrudan üyelik anlamına gelmese de, benim Avrupa isteği diye adlandırdığım şeyi benimseyen nüfusun önemli bir kesiminin olduğu açıktır.

Son dört yılda Türkiye- AB ilişkilerinde önemli gelişmeler oldu, Türkiye Horizon ve Erasmus’un da aralarında olduğu dokuz önemli programa ortak olarak katıldı. Türk araştırmacılar, araştırma enstitüleri ve özel sektör Avrupa finansmanına erişim sağladı ve 2020-2022’de bu iki katına çıktı. Göç konusunda da  çalışmalar yaptık, Türkiye 10 milyar Euro’nun üzerinde destek aldı.

Haberin Devamı

 Avrupa Birliği’ne katılım süreci temel olarak komisyonun yıllık raporları üzerinden değerlendirilir ve bunun kilit alanlarından biri de siyasi veya Kopenhag kriterleri dediğimiz kısımdır. Avrupa Birliği’nin katılım süreçleri açısından aldığı kararların temelini oluşturan ve tüm aday ülkelerle ilgili alınan kararlar bunlardır. Herkes için aynı kriterler.

SCHENGEN VİZESİ SORUNU

Türk vatandaşlarının vizeye erişimini kısıtlayan bir politika yok. Son iki yıldır başvurularda önemli bir artış görüyoruz. Evet, bekleme sürelerinin uzun olduğu münferit durumlar vardır. Ama 2023 yılına ait rakamlara baktığımda dünya genelinde en çok Türk vatandaşlarının Schengen vizesi için başvurduğunu görüyoruz. Büyükelçilikler personel sayısını artırdı. Elçilikler iş adamları, öğrenciler ve araştırmacılar için hızlı şeritler oluşturdu. 

Komisyon’un geçen yılki raporunda da belirtilen unsurların ve üzerinde çalıştığımız konuların iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine hem de hem güvenin hem de işbirliğinin artmasına faydası olacağını düşünüyorum.”

DEVRİAMBER’E ZİYARET

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Cumhuriyet Müzesi bünyesinde yer alan Sığınak Kültür Sanat’ta açtığı sergisi ‘Devriamber’i ziyaret etti. Meyer-Landrut, sergiyi ilgiyle incelerken Fırat eserlerle ilgili bilgiler verdi. Devriamber’i oldukça beğendiğini dile getiren Meyer-Landrut, Fırat’ı tebrik etti.

Haberin Devamı
Büyükelçi Meyer-Landrut: Türkiye-AB ilişkileri olması gereken noktada değil

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükelçi Meyer-Landrut: Türkiye-AB ilişkileri olması gereken noktada değil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ND ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin