Köy okulu öğrencisinden köpek kaçıran ayakkabı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Erikceli Ortaokulu öğrencisi Talha Yaktı, köyde bir sokak köpeğinin saldırısına uğramasının ardından sokak köpeklerinin saldırılarına çözüm aramaya başladı. Talha, okulundaki fen bilimleri öğretmeni Galip Kerim’le kafa kafaya vererek köpekleri çocuklardan uzak tutacak bir ayakkabı tasarladı. Tasarladığı bu ayakkabıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 104 proje arasından teknoloji tasarım alanında bölge ikincisi oldu. Ayakkabıyı yaklaşık 15 sokak köpeği üzerinde denediklerini dile getiren fen bilimleri öğretmeni Galip Kerim, projeyi şöyle anlattı:

50 METREYE KADAR ETKİLİ

“Köpeklerin, ultrasonik ses cihazlarından yayılan ve insanların duyamadığı yüksek seslerden rahatsız olduklarını biliyorduk. Bundan yararlanarak bir ayakkabı geliştirmeye karar verdik. Bu ayakkabı ve ayakkabıdan yayılan ses frekansı, köpeklerin sadece ilgili çevreden uzaklaşmasına yardımcı oluyor. Köpeğe hiçbir zararı yok. Ayakkabının ön tarafından 50 metrelik mesafeye kadar ulaşan ultrasonik ses dalgası yayan bir mekanizma yerleştirdik. Aynı mekanizmayı ayakkabının arkasına da koyduk. Böylece köpeğin kullanıcıyı takip etmesinin önüne geçmek istedik.”

Köy okulu öğrencisinden köpek kaçıran ayakkabı
Haberin Devamı

IŞIKLI AYAKKABI MEKANİZMASI GİBİ

Köpek kaçıran ayakkabıda kullanılan mekanizma, geçmişte çok sık kullanılan ışıklı ayakkabılar gibi çalışıyor. Yani ayakkabıyla yere her basıldığında devreye giren bir özelliği var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köy okulu öğrencisinden köpek kaçıran ayakkabı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ND ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin